ПРЕПОДАВАТЕЛИ

Захари Нанков с право може да бъде наречен танцьорът „Хамелеон“, той съвсем спокойно може да бъде определен като един от малцината наистина добре подготвени съвременни танцьори и хореографи в България. Владее различни танцови стилове от Класически балет (Ваганова) и Модерен танц до Джаз и Хип Хоп. Създател, Хореограф и Creative Директор на Студио „Hyphers” от 2008г до днес.

Обучава се и се усъвърпенства като изпълнител, хореограф и педагог при Цветанка Гергинова. Един от най-добрите специалисти в областта на класическия и модерен танц в България.

Академичното му обучение включва завършване на програма Гражданска и корпоративна сигурност, специалност „Защита на обществения ред“. Специализира Археология, след което се дипломира като пълен отличник на випуска в магистърска програма „Балетна режисура“ в Академия за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство (АМТИИ). Понастоящем е докторант към катедра „Хореография“ в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където води курсове по „Методика на преподаване и Композиция на Модерния танц“, „Сценична практика“ и „Улични танци“.

Освен в студиото, Захари Нанков е канен да споделя своето познание на множество места в страната и чужбина. Преподава на Pescara Dance Festival, Danza Macerata Festival (Италия), гост-лектор и в Русия по покана на руската Федерация за съвременни танцови спортове, където изнася семинари в редица градове. Гост-лектор на множество лагери и интензиви в България организирани от Българска Спортна Танцова Федерация (БСТФ) и Българска Федерация Спортни и Танцови Дисциплини (БФСТД) в Приморско, Китен, Созопол, Царево, Албена, Велико Търново, Русе, Варна, София. Гост преподавател на Motivating Excellence, Банско, 2018г.
Богатият му опит у включва участия и награди от балетни конкурси за професионалисти, работа като хореограф и постановчик на театрални постановки („Кукувицата“ по Елин Рахнев), като танцьор в култовата постановка на Теди Москов- „Улицата“ и др.
Състезателната му кариера като танцьор и хореограф включват множество национални и международни успехи. Многократен национален шампион на България в стиловете Хип Хоп, Танцово шоу, Модерен танц и Джаз. Финалист и медалист от Световни шампионати по Хип Хоп, Танцово шоу и Модерен танц в Германия, Италия и Сърбия.

Сред част от отличията му са:
• Финалист при формации стил Хип Хоп в гр. Бремен, Германия през 2008 (IDO), като хореограф и танцьор;
• 1-во място при малки групи на Световната купа по Танцово шоу в Торино, Италия 2010 (IDO);
• 3-то място при малки групи отново през 2010г. на Световната купа по Модерен танц в Нови Сад, Сърбия (IDO);
• 4-то място сола на Световната купа по Джаз танц в Нови Сад, Сърбия, 2010 (IDO);
• Финалист Соло на Световната купа по Танцово шоу в гр. Загреб, Хърватска, 2010 (IDO);
• Първа награда – Купа „България“, гр. Перник през 2010г. като хореограф на Студио „Hyphers“
• 3-та награда от XXIV Национален конкурс за балетни изпълнители „Анастас Петров“, гр. Добрич.
• Специална награда от авторитетния танцов конкурс „Lebada de Cristal“, Букурещ

• 1-ва награда на хореографския конкурс „Choreography Award“ by Movmnt, Русе, 2018г.

Освен като хореограф и танцьор, той работи и като танцов инструктор с деца и тийнейджъри, подготвяйки ги за различни видове участия, конкурси, фестивали, кандидатстване в училища по изкуствата и др. Част от журито на един от най-квалитетните танцови конкурси в България – Movmnt International Dance Competition. Младият хореограф е канен на множество фестивали от ранга на Sofia Dance Week и Fanta Dance Fest, като гост-преподавател. Жури на „Jagodina Dance Open“, Сърбия и др. Журира на събития организирани от Сдружение на танцовите дейци. Работи като хореограф и танцьор с много от най-известните музикални изпълнители в страната по техни видеоклипове, концерти и участия (Галена, Кристо, Андреа, Нора, Румънеца и Енчев, Люси Иларионов, 032, Double Voice, IVE и др.)

Работи успешно и като модел представяйки марките „Modern Essentials“ by David Beckham, Лице на Загорка Ретро през 2015 и 2016г.

Участва като танцьор в редица танцови и реалити формати – Vip Brother, The Voice of Bulgaria, Хореограф и Танцьор във втория сезон на X Factor и др.

Захари Нанков е човек, който много добре познава спецификата при обучение на млади танцьори. Самият той е млад, енергичен и вдъхновяващ, а децата преминали през школата му за обучение през краткия период на съществуването и са стотици. Защото танцът е забавление, а професионалистите ще ви накарат да се чувствате на правилното място!